لینوکس اوبونتو
 
درباره وبلاگ


هیچ کس تنهاییم را حس نکرد هیچ کس تنهاییم را لمس نکرد هیچ کس تنها بودنم را درک نکرد هیچ کس تنها بودنم را ندید چرا هیچ کس مرا باور ندارد؟ هیچ کس... چرا؟ خدایا چرا اینقدر تنهایم؟


ورود اعضا:

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 119
بازدید دیروز : 38
بازدید هفته : 296
بازدید ماه : 850
بازدید کل : 384844
تعداد مطالب : 317
تعداد نظرات : 68
تعداد آنلاین : 1

فال روزانه

javahermarket

بزرگترین وبلاگ علمی تفریحی
دو شنبه 17 بهمن 1390برچسب:, :: 23:8 ::  نويسنده : مهران

اُوبونتو یکی از توزیع‌های لینوکس است که بر اساس دبیان پایه‌گذاری شده‌است اما در چندین مورد با دبیان تفاوت دارد. نام اوبونتو از یکی از مفاهیم افریقای جنوبی به معنی «انسانیت نسبت به دیگران» (Humanity Towards Others) گرفته شده‌است.

 

 اوبونتو هر شش ماه یک بار نسخهٔ جدیدی را به بازار عرضه می‌کند. علاوه بر این برای هر نسخه از اوبونتو، تا ۱۸ ماه پس از انتشار آن نسخه، پشتیبانی ارائه می‌شود. برای نسخهٔ LTS مثل ۶٫۰۶ (Dapper)، به جای پشتیبانی ۱۸ ماهه، سه سال پشتیبانی برای نسخهٔ ویژهٔ رایانه‌های شخصی و پنج سال پشتیبانی برای نسخه‌های خادم ارائه خواهد شد.

 

 آخرین نسخه اوبونتو، نسخه ۷٫۱۰ است و با نام Gutsy Gibbon (میمون پردل) عرضه شده‌است.

 

 تأسیس اوبونتو

 

 در هشتم ژوییه سال ۲۰۰۵، مارک شاتل ورث و Canocial Ltd خبر تأسیس اوبونتو را با سرمایهٔ اولیهٔ ۱۰ میلیون دلار منتشر کردند. هدف از این تأسیس، تضمین کردن پشتیبانی و توسعهٔ تمام نسخه‌های بعدی اوبونتو، که بعد از نسخهٔ ۵٫۱۰ به بازار آمده‌اند، گفته شده‌است.

 ویژگی‌های برجسته

 

 (اوبونتو نسخه ۴٫۱۰) یکی از نکات مورد توجه در پروژه اوبونتو، تأکید بر دسترسی و جهانی‌سازی است. به همین منظور این نرم‌افزار برای تمام ملیت‌ها موجود است. کار کردن با آن بسیار راحت است و حتی کاربران نا آشنا با آن هم به راحتی به محیط آن عادت می‌کنند.

 

 همهٔ نسخه‌های اوبونتو رایگان هستند. دیسک‌های فشردهٔ اوبونتو به رایگان برای کسانی که آن را از طریق پست الکترونیکی درخواست کرده‌اند، فرستاده می‌شود. به تازگی، پروژهٔ جدیدی با نام ادوبونتو (Edubuntu) شروع شده‌است که این سیستم عامل همانطور که از نامش هم مشخص است، برای استفاده در کلاس‌های درس و محیط‌های آموزشی بسیار مناسب است.

 محیط اوبونتو

 

 اوبونتو به طور پیش فرض از گنوم استفاده می‌کند. البته طرفداران کی‌دی‌ای نسخه‌ای از این توزیع را با نام کوبونتو ارائه کردند که محیط پیش‌فرض آن کی‌دی‌ای است. همچنین تعداد نرم‌افزارهای موجود در نسخه سی‌دی بسیار کم است، و برای نصب بقیه نرم‌افزارهای ارائه شده توسط اوبونتو باید از اینترنت استفاده نمایید یا نسخه دی‌وی‌دی آن را تهیه کنید.

 نسخه‌های جدید اوبونتو

 

 نسخه‌های جدید اوبونتو هر ۶ ماه یک بار بیرون می‌آیند و هر نسخه، یک کد اسمی و یک شمارهٔ مربوط به نسخه را دارد. شمارهٔ مربوط به نسخه بر اساس سال و ماه بیرون‌آمدن آن نسخه نوشته می‌شود. برای مثال، اوبونتو نسخهٔ ۵٫۱۰ در ماه اکتبر سال ۲۰۰۴ بیرون آمده‌است. نسخه ۵٫۱۰ این لینوکس پایان اوایل اکتبر ۲۰۰۵ منتشر شد. این نسخه شامل بهبودهایی در زمینه‌های مختلف، از جمله پشتیبانی بهتر از فناوری موبایل بوده‌است.[1]نسخه ۶٫۰۶ (Dapper Drake) آخرین نگارش LTS (که بارز ترین ویژگی آن افزایش زمان پشتیبانی از ۱۸ ماه به ۳ سال برای نسخه رایانه‌های شخصی و پنج سال پشتیبانی برای نسخه‌های خادم می‌باش) است. در حال حاضر آخرین نسخه، نسخهٔ ۷٫۱۰ (Gutsy Gibbon) می‌باشد.

 نصب اوبونتو

 

 لوح فشرده اوبونتو دارای قابلیت Live CD می‌باشد، یعنی می‌توانید رایانه را از روی CD بوت کنید و پس از چند دقیقه اوبونتو بالا می‌آید بدون اینکه تغییری در سیستم ایجاد شود. اکنون می‌توانید نحوه کار سیستم عامل را تست کنید و اگر از آن خوشتان آمد، روی هارد نصبش کنید. برنامه نصب Ubuntu همان Debian installer است که همراه با Debian Sarge ارائه می‌شود، البته با کمی دستکاری. نصب آن بسیار شبیه به نصب Debian Sarge است و کل عملیات نصب در عرض چند دقیقه و بدون مشکل یا دشواری خاصی انجام می‌شود. کاربران تازه‌کار هم به راحتی خواهند توانست آن را نصب کنند. در Ubuntu کلمه عبوری که برای نخستین کاربر تنظیم می‌کنید، همان کلمه عبور ریشه شما خواهد بود. ضمنا شما نخواهید توانست به عنوان کاربر ریشه وارد سیستم شوید و یا از دستور su استفاده کنید. بجای su باید از دستور sudo به همراه دستوری که مایل به اجرای آن هستید، استفاده نمایید. البته پس از نصب می‌توانید در صورت تمایل و با چند تغییر کوچک با root وارد سیستم شوید.

 اتصال به اینترنت

 

 شما با یک دبیان سر و کار دارید! به راحتی می‌توانید با استفاده از دستور pppconfig اتصال‌های اینترنتی تلفنی را تعریف و با استفاده از دستورهای pon و poff اتصال خود را برقرار و قطع کنید. مجموعه ابزارهای کاملی برای ارتباطات اینترنتی در اختیار شماست. مرورگر فایرفاکس، برنامه پیام رسان gaim، برنامه پست الکترونیکی Evolution، ابزار Gnomeeting برنامه چت Xirc و حتی یک Terminal Server Client.

 توزیع برگزیدهٔ کاربران

 

 این توزیع از سوی کاربران لینوکس در انگلستان به عنوان بهترین توزیع این سیستم عامل در سال ۲۰۰۵ انتخاب شد. پیش از این، لینوکس اوبونتو از سوی مجله معتبر TUX نیز به عنوان بهترین توزیع لینوکس در سال ۲۰۰۵ انتخاب شده بود.

 اوبونتو و دبیان

 

 تعدادی از افراد اوبونتو را یک توزیع بر مبنای دبیان می‌دانند در حالی که اوبونتو تنها از سیستم نصب نرم‌افزار APT (کوتاه شده: Advance Package Tool) دبیان و تعدادی از بسته‌های نرم‌افزاری دبیان استفاده می‌کند. همچنین تعدادی زیادی از بسته‌های اوبونتو با دبیان سازگار نیست. بسته‌های نرم‌افزاری اوبونتو عموما جدیدتر از بسته‌های نرم‌افزاری دبیان هستند، و بسیاری از افراد بدین دلیل اوبونتو را برای استفاده روزمره انتخاب می‌کنند. اگرچه دبیان بدلیل مشخصه‌های بخصوص خود هنوز محبوبیت خود را پیش تعداد بسیار زیادی از کاربران حفظ کرده و خواهد کرد.

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب